Meskalin.cz/Fórum/Kde najdu informace o péči o kaktusy?

Kde najdu informace o péči o kaktusy?

Přemýšlím, kde sehnat nějaké užitečné informace o kaktusech. Zajímá mě, jak správně pečovat o tyhle rostliny, protože jsem slyšel, že to není tak jednoduché, jak se může zdát. Je pravda, že kaktusy potřebují speciální péči, nebo je to jen mýtus? Co všechno bych měl vědět ohledně zalévání a hnojení? Narazil jsem na pár blogů, ale ty informace byly dost kusé a nikde jsem nenašel nic pořádného. Mám taky obavy z toho, jak vybrat ten správný substrát. Jaký je rozdíl mezi běžným květinovým substrátem a tím, co by měl být určený přímo pro kaktusy? A co světlo – kolik ho vlastně tyhle rostliny potřebují? Někde jsem četl, že přímé slunce může být škodlivé, jinde zase říkají, že to milují. Je tu někdo, kdo má s tímhle zkušenosti a mohl by mi doporučit nějaké zdroje informací? Chtěl bych se dozvědět víc i o různých druzích kaktusů a jejich specifických potřebách. Děkuju moc za jakékoli tipy alebo rady.

155 slov
1.6 minut čtení
23. 1. 2024
Matěj Kolman

Pokud chceš péči o kaktusy, doporučuji začít s nějakou dobrou knížkou nebo webem zaměřeným na sukulentní rostliny. Je fakt, že kaktusy mají specifický potřeby, co se týče zalévání a hnojení. Třeba zalévání je dost důležitý – v létě je můžeš zalévat jednou za 2-3 týdny, ale v zimě to chce úplně omezit. Substrát pro kaktusy by měl být propustný, takže normální květinový substrát sice můžeš použít, ale lepší je ten specializovaný, co má písek nebo perlit pro lepší drenáž. Co se týče světla, většina kaktusů chce hodně slunce, ale na začátku je lepší je trochu chránit před přímým poledním sluncem, aby se nespálily. Každý druh má svoje specifika, tak se podívej na nějaký plnokrevný zdroje jako jsou fóra nebo YouTube kanály zaměřený na sukulenty. Když si vybereš pár druhů, zjistíš jejich potřeby a pak to půjde samo.

137 slov
1.4 minut čtení
9. 6. 2024
Miroslav Suchý

Péče o kaktusy není zas tak složitá, jak se říká, ale pár věcí musíš mít na paměti. Co se týče zalévání, kaktusy mají rády sucho, takže radši méně než víc. V létě je můžeš zalévat jednou za 2 týdny, v zimě klidně i jednou za měsíc. Hnojení je fajn během vegetačního období, použij speciální hnojivo pro sukulenty. Substrát je taky důležitý – běžný květinový substrát je moc těžký a zadržuje vodu. Kaktusy potřebujou lehčí směs, ideálně s pískem nebo perlitem pro dobrou drenáž. Co se světla týče, většina kaktusů miluje slunce, ale dej si pozor na přímé slunce na jaře a v létě, může to spálit jejich jemnější části. Zkus najít nějaké články nebo videa o konkrétních druzích, každý má trochu jiné potřeby. Hodně štěstí!

125 slov
1.3 minut čtení
12. 7. 2024
Kristýna Ševčíková
Meskalin.cz/Články/Rostliny pro interiér
Jak vybrat exotické rostliny do vašeho bytu: 5 klíčových faktorůObjevte, jak správně vybírat exotické rostliny pro váš interiér. Přinášíme 5 klíčových faktorů, které vám pomohou najít ideální rostliny do vašeho dom...
1000 slov
10 minut čtení
11. 12. 2020
RNDr. Tomáš Hrubý
Přečíst článek
Podobné otázky