Meskalin.cz/Fórum/Jakou exotickou rostlinu bych měl mít doma, aby vydržela?

Jakou exotickou rostlinu bych měl mít doma, aby vydržela?

Zajímá mě, jakou exotickou rostlinu si pořídit domů, která by byla odolná a vydržela i v podmínkách, které se u nás mohou vyskytovat. Slyšel jsem, že některé kaktusy a sukulenty jsou ideální pro začátečníky, ale nevím, která konkrétní rostlina by byla tou pravou volbou. Hledám něco, co není příliš náročné na péči, a zároveň to vypadá zajímavě. Rád bych měl doma nějaký kousek, který by oživil prostor a přitom mi nezpůsoboval příliš mnoho starostí. Možná bych chtěl něco s barevnými květy nebo netradičními tvary, ale zároveň nechci trávit hodiny každým týdnem s zaléváním a přesazováním. Jaká rostlina by zvládla běžnou domácí péči a přitom vypadala skvěle? Jaké jsou vaše zkušenosti s pěstováním takových exotických rostlin? Existují nějaké tipy nebo rady, co se týče výběru správné rostliny nebo péče o ni? Děkuji za jakékoli informace!

134 slov
1.3 minut čtení
5. 1. 2021
Vladimíra Přibylová

Pokud hledáš něco odolného, co vypadá zajímavě, doporučuju se podívat po sukulentech. Například Echeveria je fakt hezká, má krásné listy a když se jí daří, tak i kvete. Nepotřebuje moc vody, stačí ji zalít jednou za 2-3 týdny. Další skvělou volbou je Haworthia, ta taky není náročná a má super tvary listů, navíc je celkem malá, takže se vejde i na stůl. Kaktusy jako Mammillaria nebo Gymnocalycium jsou taky skvělý – mají barevný květy a vydrží spoustu let bez velkých problémů. Co se týče péče, tak hlavně dávej pozor na přelití – radši méně než víc. Obecně tyhle rostliny snesou sucho lépe než vlhko. Takže pokud hledáš něco, co oživí prostor a nebude to moc komplikovaný, tyhle rostlinky jsou ideální.

120 slov
1.2 minut čtení
27. 8. 2024
Romana Svobodová

Tak já doporučuji třeba nějaký kaktus. Mají super tvar a jsou fakt odolný. Například Echinopsis nebo Mammillaria, ty vydrží docela hodně a zalévání jim vůbec nevadí, stačí jednou za čas. Když je moc zaliješ, tak umřou. A co se týče sukulentů, tak Haworthia nebo Aloe jsou taky skvělý volby. Nejenže vypadají zajímavě, ale i se o ně snadno staráš. Když dáš pozor na světlo, tak to bude v pohodě. Pokud chceš něco s květy, zkus třeba kaktus s květy, ty dokážou pěkně rozkvést a okořenit prostor. Hlavně nepanikař s péčí, oni ti odpustí i občasnou zapomnětlivost na zalévání!

98 slov
1 minut čtení
13. 8. 2024
Nikola Kafková
Meskalin.cz/Články/Rostliny pro interiér
Nejlepší exotické rostliny do bytu: Jaké druhy jsou nejvhodnější?Přehled exotických rostlin, které se skvěle hodí do bytových prostor a snadno se o ně pečuje. Objevte krásu a jednoduchost péče o tyto rostliny ve vaš...
1000 slov
10 minut čtení
7. 12. 2020
RNDr. Tomáš Hrubý
Přečíst článek
Podobné otázky