Jaké exotické rostliny jsou nejodolnější pro začátečníky?
Už delší dobu mě láká myšlenka pěstovat nějaké exotické rostliny, ale nevím, kde začít. Čtu si různě po internetu o kaktusech a sukulentech, které vypadají úžasně, ale mám strach, že jako začátečník bych to s nimi nezvládl. Představte si, že bych chtěl mít doma něco, co je jedinečné a zajímavé, ale zároveň i odolné. Myslím tím takové rostliny, které přežijí i menší péči nebo občasné zapomínání na zalévání. Mám rád slunné místa a prostor na parapetu, ale opravdu nevím, které druhy by se tam cítily dobře a co všechno bych pro ně měl udělat. Slyšel jsem o různých typech, jako jsou třeba kaktusy nebo nějaké tropické rostliny, ale úplně se v tom nevyznám. Mohli byste mi prosím doporučit nějaké konkrétní druhy? A co třeba péče o ně? Jak často je zalévat a jaké podmínky jim vyhovují? Třeba i nějaké tipy na to, jak je chránit před škůdci nebo nemocemi. Opravdu bych rád začal pěstovat něco zajímavého, ale zároveň chci mít jistotu, že to přežije i mé občasné nedbalosti. Děkuji za jakoukoli radu!