Meskalin.cz/Fórum/Sukulenty do slunce a na sucho?

Sukulenty do slunce a na sucho?

Přemýšlím o tom, jaké sukulenty bych mohl mít na terase, protože tam je opravdu hodně slunečního světla během dne. Chci něco, co se s tímto množstvím slunce popere, ale zároveň by to nemělo potřebovat moc vody, protože zapomínám pravidelně zalévat. Slyšel jsem, že některé sukulenty jsou na tohle ideální, ale nevím, které to přesně jsou. Myslíte si, že by mi mohli poradit nějací odborníci nebo jiní nadšenci do rostlin? Třeba jestli existují nějaké konkrétní druhy kaktusů nebo jiných sukulentů, které zvládají i extrémní teplo a vlhkost jen občas. Rád bych měl něco opravdu odolného a zajímavého na pohled. Jaká je vaše zkušenost s těmito rostlinami? Jak se jim daří v plném slunci a co se osvědčilo vám? Děkuji za každou radu!

121 slov
1.2 minut čtení
2. 4. 2021
Monika Hanzlová

Jo, určitě, sukulenty na slunce a sucho jsou skvělá volba! Třeba aloe vera, ta nezklame a navíc má léčivé účinky. Pak je tu echeveria, co je dost krásná a zvládá horko. Sedum je další super varianta, má hodně druhů a většina z nich snese slunce. Kaktusy jako třeba Echinopsis nebo Ferocactus jsou taky odolný, prostě je dej na místo, kde budou mít dost světla. Mě se osvědčila i Crassula, je to taková ta peněžní rostlina, co prý přitahuje bohatství. S vodou to fakt nepřeháněj, stačí je zalít jednou za čas, jak si vzpomeneš. Hlavně se neboj experimentovat, některý sukulenty ti i odpustí špatnou péči. Tak hodně štěstí s tvojí terasou!

110 slov
1.1 minut čtení
12. 10. 2023
Alois Vaněk

Jasně, sukulenty jsou super volba na terasu. Mně se osvědčily hlavně agáve a echeverie, ty snesou fakt dost slunce a vody potřebují málo. Kaktusy jako třeba opuncie nebo karnevalová kaktuska taky zvládají teplo parádně. Pokud chceš něco barevnějšího, mrkni na sedum, ty mají hezké květy a taky jsou odolné. Hlavně jim dej dobrou drenáž, aby ti nezplesnivěly kořeny. Zalévat jen když je země suchá, jinak to přežijí i pár týdnů bez vody. Já je mám na jihu a dělají mi radost. Držím palce s terasou!

85 slov
0.9 minut čtení
19. 5. 2024
Richard Voříšek
Meskalin.cz/Články/Rostliny pro interiér
Nejlepší exotické rostliny do bytu: Jaké druhy jsou nejvhodnější?Přehled exotických rostlin, které se skvěle hodí do bytových prostor a snadno se o ně pečuje. Objevte krásu a jednoduchost péče o tyto rostliny ve vaš...
1000 slov
10 minut čtení
7. 12. 2020
RNDr. Tomáš Hrubý
Přečíst článek
Podobné otázky