Jak často zalévat kaktusy?
Zajímalo by mě, jak to vlastně s těmi kaktusy je, co se týče zalévání. Mám doma několik kousků a už jsem se dočetl, že kaktusy jsou v podstatě sukulenty, takže by neměly potřebovat tolik vody jako klasické květiny. Ale kolik je tak akorát? Připadá mi, že když je období sucha, tak je lepší jim dát trošku vody, ale zase jsem slyšel, že pokud to přeženu, můžou uhynout. Jaké jsou nějaké osvědčené metody pro určení toho, kdy zalévat? Měl bych se řídit podle ročního období nebo spíš podle vlhkosti půdy? Někteří lidé říkají, že je dobré nechat substrát úplně proschnout před dalším zalitím, zatímco jiní doporučují kontrolovat kaktus podle jeho vzhledu. Jak to děláte vy? Jak často tedy kaktusy zaléváte v létě a jak v zimě? A co třeba ty druhy, které mám já? Jsou nějaké specifické potřeby pro různé typy kaktusů? Na internetu je tolik různých názorů a rad, že už se v tom docela ztrácím. Byl bych moc rád za jakoukoli radu nebo osobní zkušenost, protože chci mít své rostliny v co nejlepší kondici a vyhnout se případným chybám. Děkuji!