Meskalin.cz/Fórum/Můžu hnojit sukulenty během zimy?

Můžu hnojit sukulenty během zimy?

Už nějakou dobu se snažím udržet své sukulenty v co nejlepší kondici a teď, když je zima, tak si nejsem jistý, jestli bych měl pokračovat v hnojení. Rád bych věděl, jestli je to dobrý nápad nebo spíš něco, čemu bych se měl vyhnout. Vím, že v zimě mají sukulenty období klidu, ale co když jim dám trochu hnojiva, aby se měly lépe? Nemohu si pomoct, ale mám pocit, že by mohly potřebovat nějaké živiny i v tomto chladném období. Slyšel jsem názory, že některé rostliny mají rády hnojení i v zimě, zatímco jiné by to mohlo poškodit. Jak to tedy je? Měli byste hnojit sukulenty nebo radši počkat do jara? Co když bych použil méně silné hnojivo? Odpovědí na tuto otázku je tolik a já bych rád znal názory ostatních. Jaké zkušenosti máte vy? Zaznamenali jste nějaké pozitivní výsledky při hnojení sukulentů v zimě? A co se stane, pokud nebudu hnojit vůbec? Myslím na svoje rostliny a chci pro ně to nejlepší. Takže prosím, podělte se o své názory a zkušenosti.

171 slov
1.7 minut čtení
30. 8. 2021
Zdeněk Bílek

Hnojení sukulentů v zimě je většinou špatný nápad. V téhle době mají rostliny klidový režim, takže vlastně moc nerostou a živiny, co bys jim dal, nevyužijou. Můžeš je klidně poškodit. Zkus si počkat do jara, kdy začnou růst a budou potřebovat víc živin. Pokud se bojíš, že by jim něco chybělo, tak klidně použij nějaký slabší hnojivo, ale opravdu to není potřeba. Já to dělám tak, že hnojím až na jaře a nikdy jsem s tím neměl problém. Když nebudu hnojit vůbec, taky to přežijou – sukulenty jsou dost odolné. Takže radši počkej na jaro, uvidíš, jak se rozjedou.

99 slov
1 minut čtení
22. 8. 2024
Ludmila Khýrová

Hnojení sukulentů v zimě moc nedoporučuji. Většina z nich má v tuto dobu klidové období a vlastně moc nerostou. Když je hnojíš, můžeš jim spíš uškodit, protože to nevyužijou a hnojivo se může akumulovat v půdě. Když už chceš hnojit, tak fakt jen s hodně slabým roztokem a ideálně počkej do jara, kdy začnou aktivně růst. Bez hnojení by měly přežít v pohodě, pokud mají dobré světlo a správné podmínky. Mám zkušenosti, že sukulenty mají radši klid než nějaký zbytečný stress z hnojiva v zimě.

85 slov
0.9 minut čtení
21. 5. 2024
Antonín Eliáš
Meskalin.cz/Články/Hnojiva a živiny
Optimální hnojiva pro kaktusy a sukulenty: Co zvolit pro výjimečné růstyObjevte nejlepší hnojiva pro vaše kaktusy a sukulenty. Zjistěte, jaká hnojiva zvolit, ať už přírodní nebo chemická, a dosáhněte tak bujného růstu těch...
1000 slov
10 minut čtení
1. 7. 2021
Ing. Lucie Svobodová
Přečíst článek
Podobné otázky