Meskalin.cz/Fórum/Jak často mám hnojit kaktusy?

Jak často mám hnojit kaktusy?

Dobrý den, potřeboval bych poradit ohledně hnojení kaktusů. Mám několik různých druhů a chci se ujistit, že dostávají správnou péči. Slyšel jsem, že hnojení je důležité, ale nejsem si jistý, jak často bych měl kaktusy hnojit. Některé zdroje říkají jednou za měsíc, jiné doporučují dokonce každé dva týdny, což mi přijde jako hodně. Jak to tedy je? Mám používat speciální hnojivo pro kaktusy nebo stačí nějaké univerzální? A co se stane, když je budu hnojit moc často nebo naopak málo? Taky mě zajímá, jestli se to liší podle ročního období, protože v létě vidím, že moje kaktusy více rostou. Pokud má někdo zkušenosti s různými druhy kaktusů a hnojením, budu rád za jakékoliv tipy nebo rady, které byste mohli sdílet. Jak to děláte vy? Děkuji!

125 slov
1.3 minut čtení
22. 9. 2022
Miroslav Hroch

Hnojení kaktusů je fakt důležitý, ale jak to vybalancovat? Obecně platí, že během vegetačního období, což je jaro a léto, bys měl hnojit tak jednou za měsíc. Když dáváš hnojivo, tak je lepší použít speciální hnojivo pro kaktusy, protože maj jiný potřeby než běžný rostliny. V zimě většina kaktusů spí, takže hnojení klidně vynecháš. Pokud je budeš hnojit moc často, můžeš je "přehnojit", což může způsobit spálení kořenů nebo slabší růst. Naopak málo hnojení může vést k tomu, že nebudou mít dost živin a nebudou se pořádně rozvíjet. Takže klid, řídit se ročním obdobím a pravidlem "míň je víc" funguje nejlíp.

101 slov
1 minut čtení
25. 9. 2024
Josef Khýr

Hnojení kaktusů je fakt důležitý, ale jak často, to záleží. Většinou bys měl hnojit jednou za měsíc během vegetačního období, což je od jara do léta. V zimě kaktusy spí, takže hnojení se moc nehodí. Pokud máš speciální hnojivo na kaktusy, tak to je super, protože mají jiné potřeby než běžné rostliny. Když hnojíš moc často, můžeš je spálit, a když málo, tak budou chabý a neporostou. Takže radši dodržuj tu měsíční frekvenci a sleduj, jak reagují. Každý druh může mít trošku jiný nárok, tak když budeš pozorovat a experimentovat, brzy na to přijdeš. Držím palce!

96 slov
1 minut čtení
25. 12. 2024
Kristýna Tomešová
Meskalin.cz/Články/Hnojiva a živiny
Jak správně dávkovat hnojiva pro exotické rostliny: Tipy a triky pro úspěšné pěstováníObjevte, jak správně dávkovat hnojiva a živiny pro vaše exotické rostliny s našimi praktickými radami a technikami. Učte se, jak zajistit, aby vaše ro...
1000 slov
10 minut čtení
27. 8. 2020
RNDr. Tomáš Hrubý
Přečíst článek
Podobné otázky