Meskalin.cz/Fórum/Speciální hnojivo pro vzácné rostliny?

Speciální hnojivo pro vzácné rostliny?

Zdravím všechny milovníky exotických rostlin! Chtěla bych se zeptat, jestli někdo z vás má zkušenosti se speciálními hnojivy pro vzácné rostliny, jako jsou třeba některé druhy kaktusů nebo sukulentů. Mám doma několik roztomilých exemplářů, které bych ráda podpořila v jejich růstu a zdraví, ale nevím, jestli je běžné hnojivo to pravé pro ně. Slyšela jsem, že některé vzácné rostliny mají specifické potřeby a že by mohla existovat nějaká hnojiva určená přímo pro ně, která by jim dodala potřebné živiny. Zajímalo by mě, jestli máte tipy na konkrétní značky nebo složení, které byste doporučili. Také by mě zajímalo, jak často bych měla tohle speciální hnojivo aplikovat a jestli je nějaký rozdíl mezi hnojením během vegetačního období a zimního klidu. Díky moc za všechny rady a tipy!

125 slov
1.3 minut čtení
11. 7. 2022
Zdeněk Havel

Tak, hnojivo pro vzácný kaktusy a sukulenty je fakt důležitý. Já používám specializovaný hnojiva, co jsou určený přímo pro tyhle rostliny. Obvykle mají víc draslíku a méně dusíku, což je pro ně lepší. Značku, co doporučuju, je třeba Cactus Care nebo něco od Biobizz, to má dobrou pověst. A co se týče hnojení – během vegetačního období (jaro a léto) hnojím tak jednou za 2-4 týdny. V zimě ale není potřeba skoro vůbec, protože většina těch rostlin spí. Takže to chce trošku dávat pozor a přizpůsobit to podle ročního období. Tak držím palce, ať ti rostlinky krásně rostou!

98 slov
1 minut čtení
8. 8. 2024
Tereza Prchalová

Myslím, že pro vzácné rostliny jako kaktusy nebo sukulenty je fakt dobré používat speciální hnojiva. Běžný substrát je většinou moc silnej a pro tyhle rostliny to může být problém. Zkus třeba hnojivo s vyšším obsahem draslíku. Značka jako třeba Cactus Care nebo nějaký hnojivo pro sukulenty by mohla být fajn. Co se týče frekvence, tak v období růstu, což je jaro a léto, můžeš hnojit klidně jednou za měsíc. V zimě to ale chce ubrat, protože většina kaktusů a sukulentů má klidový režim, takže stačí jednou za pár měsíců. Měj na paměti, že míň je někdy víc, radši to nepřežeň. Dobrá drenáž a světlo jsou taky důležitý! Hlavně si hlídej vlhkost substrátu.

112 slov
1.1 minut čtení
26. 10. 2024
Eliška Hradilová
Meskalin.cz/Články/Hnojiva a živiny
Jak správně dávkovat hnojiva pro exotické rostliny: Tipy a triky pro úspěšné pěstováníObjevte, jak správně dávkovat hnojiva a živiny pro vaše exotické rostliny s našimi praktickými radami a technikami. Učte se, jak zajistit, aby vaše ro...
1000 slov
10 minut čtení
27. 8. 2020
RNDr. Tomáš Hrubý
Přečíst článek
Podobné otázky