Jak zabránit hnilobě kořenů u sukulentů?
Chtěl bych se zeptat, jak se dá efektivně zabránit hnilobě kořenů u sukulentů. Už se mi několikrát stalo, že se mi rostlinky začaly kazit a já nevím, co dělám špatně. Mám doma několik druhů a většinou je zalévám jednou za týden, jak jsem četl, že je to vhodné. Ale poslední dobou mám pocit, že to není ideální. Jak poznám, kdy je správný čas na zalévání? A co substrát? Jaký by měl být, aby se kořeny nehnily? Někdo říkal, že je dobré dávat do zeminy písek nebo perlit, ale nejsem si jistý, jaké množství. A co hnojení? Měli bysme sukulenty hnojit a jak často? Možná to také souvisí s tím, jestli jsou v květináčích s drenážními otvory nebo bez nich? Když jsem je přesazoval do nových květináčů, tak jsem si říkal, že by to mohlo pomoct, ale asi to nestačilo. Jak se vyhnout přemokření a co dělat, když už kořeny začínají hnít? Mám je zkusit vyndat a prohlédnout? Kolik času může sukulent přežít bez vody? Těch otázek mám víc než dost a rád bych slyšel zkušenosti ostatních pěstitelů. Jaké máte tipy na prevenci této potíže? Děkuji za všechny rady!