Meskalin.cz/Fórum/Jak často zalévat sukulenty?

Jak často zalévat sukulenty?

Zdravím všechny milovníky rostlin! Mám doma několik sukulentů, které mě opravdu baví, ale pořád se snažím přijít na to, jak správně o ně pečovat. Vím, že sukulenty jsou známé tím, že potřebují méně vody než jiné rostliny, ale přesto jsem trochu zmatený. Jak často bych měl zalévat své sukulenty? Mám je umístěné na slunném místě, a tak se obávám, jestli jim nedávám moc nebo naopak málo vody. Slyšel jsem, že by se měly zalévat až tehdy, když je půda úplně suchá, ale kolik času to obvykle trvá? Zajímá mě také, jestli je lepší je zalévat více v létě a méně v zimě. Jaké jsou vaše zkušenosti? Jak se orientujete v tom, kdy je ten pravý čas na zalévání? A co se týče druhu půdy – používáte nějakou speciální směs pro sukulenty? Předem díky za rady!

135 slov
1.4 minut čtení
16. 10. 2024
Helena Vorlová

Takže, co se týče zalévání sukulentů, je to tak – většinu času je fakt lepší nechat je trošku vyschnout, než je pořád zalévat. Obecně platí, že zalévat bys měl, až když je půda úplně suchá. To může trvat různě dlouho, podle tepla a vlhkosti v místnosti. V létě to může být jednou za týden nebo i méně, ale v zimě stačí klidně jednou za měsíc. Záleží na tom, jak moc mají světla a jak rychle se substrát vysušuje.

Co se týče půdy, určitě doporučuju nějakou směs pro sukulenty nebo kaktusy, ta je lehká a dobře odvodňuje. Předejdeš tím hnilobě kořenů. Takže se neboj experimentovat a pozorovat, co tvé rostliny dělají. Držím palce!

111 slov
1.1 minut čtení
9. 12. 2024
Andrea Coufalová

Zalévat sukulenty se doporučuje až když je půda úplně suchá, což bývá zhruba jednou za 1-3 týdny, záleží na počasí a jak moc jsou na slunci. V létě fakt víc pít potřebují, ale v zimě to radši omez, stačí jednou za měsíc nebo i míň. Nejlepší je zkontrolovat prsty – jestli je substrát suchý, tak můžeš zalít. Co se týče půdy, já používám speciální směs pro sukulenty, je to lepší, protože dobře odvádí vodu. Takže klidně experimentuj a sleduj, jak reagujou!

81 slov
0.8 minut čtení
22. 11. 2024
Ondřej Chalupa
Meskalin.cz/Články/Škůdci a choroby
Prevence chorob u sukulentů: Klíčové kroky pro zdravý růstObjevte, jak správná péče o sukulenty může předejít chorobám a zajistit jejich zdravý růst. Tento článek přináší praktické rady a tipy pro údržbu vaši...
1000 slov
10 minut čtení
12. 5. 2024
Ing. Jana Květinová, Ph.D.
Přečíst článek
Podobné otázky