Meskalin.cz/Fórum/Jaké jsou nejlepší místa pro sukulenty s nízkým osvětlením?

Jaké jsou nejlepší místa pro sukulenty s nízkým osvětlením?

Chtěl bych se zeptat, kde mám umístit své sukulenty, když nemám moc světla? Mám pár rostlinek, které miluju, ale můj byt je dost tmavý. Hledám tipy na konkrétní místa v interiéru, kde by se těmto rostlinám mohlo dařit i bez přímého slunečního světla. Uvažoval jsem o umístění na stůl u okna, ale obávám se, že tam je to stále málo. Co třeba police nebo kouty místnosti? Zkoušel jsem i nějaká umělá osvětlení, ale nevím, jestli to funguje na sukulenty. Jaké máte zkušenosti s tímto typem rostlin a jejich nároky na světlo? Mohli byste doporučit nějaké konkrétní pozice nebo techniky, jak jim pomoci prospívat v méně osvětlených podmínkách? Díky za každý tip!

111 slov
1.1 minut čtení
25. 10. 2024
Eva Horáková

Hele, sukulenty jsou dost tolerantní, ale potřebujou nějaký to světlo. Zkus je dát na stůl blízko okna, i když tam není přímý slunce, tak aspoň něco. Pokud máš kouty nebo police dál od okna, tak to moc nepomůže, ale hraj si s umělým osvětlením – LED lampy na rostliny fungujou docela dobře. Když je tam málo světla, tak zkus i občas otáčet rostliny, aby se snažily růst směrem k tomu světlu. Můžeš taky zvážit takový ty závěsný květináče, to je dobrý na místa, kde bys je jinak nedal. A pamatuj, že méně je někdy víc, tak nepřeháněj s vodou, jestli nemají moc světla. Držím palce!

105 slov
1.1 minut čtení
25. 10. 2024
Jakub Hlaváč

Sukulenty milujou světlo, to je pravda, ale i v tmavších bytech se dají uchovat. Zkus je dát na nějakou polici blízko okna, i když tam přímo slunce nesvítí. Kouty místnosti často bývají tmavší, ale pokud máš alespoň nějaké přirozené světlo, tak to může fungovat. Pokud se nebojíš experimentovat, umělé osvětlení může být super volba. Existují speciální lampy na rostliny, co dodávají potřebné spektrum světla, a sukulenty to většinou ocení. Dobrý tip je i rotovat rostliny, aby dostávaly světlo ze všech stran. A nezapomeň - méně vody v tmavším prostředí! Hlavně sledovat jak reagují a případně adjustovat. Držím palce!

98 slov
1 minut čtení
7. 9. 2024
Libor Kučera
Meskalin.cz/Články/Umístění rostlin
Jak umístit sukulenty podle jejich specifických potřeb světlaObjevte, jak správně umístit sukulenty s ohledem na jejich potřeby světla a teploty v domácnosti. Naučte se tipy a triky pro péči o sukulenty, které z...
1000 slov
10 minut čtení
18. 10. 2023
Ing. Lucie Svobodová
Přečíst článek
Podobné otázky