Jaké světlo potřebují sukulenty, aby prospívaly?
Zajímalo by mě, jaké světelné podmínky jsou ideální pro sukulenty, aby se jim dařilo. Jsem nováček v pěstování těchto fascinujících rostlin a chtěla bych se ujistit, že jim poskytnu to nejlepší. Vím, že sukulenty pocházejí z oblastí s horkým sluncem, ale nejsem si jistá, jak to přenést do domácího prostředí. Mám okna na jih, takže tam je dostatek slunečního svitu během dne, ale bojím se, jestli by to pro ně nebylo příliš intenzivní. Je lepší je mít na parapetu nebo raději dál od okna? A co umělé osvětlení? Může být nějaký LED panel účinný pro růst sukulentů v zimních měsících? Navíc jsem slyšela, že některé druhy sukulentů mají různé požadavky na světlo – je to pravda? Jak poznám, že svým rostlinkám dávám správné množství světla? Co když začnou ztrácet barvu nebo se protahovat – znamená to nedostatek světla nebo naopak přemíru? Ráda bych se dozvěděla o různých druzích sukulentů a jejich specifických potřebách ohledně světla. Jaké tipy máte pro pěstování sukulentů doma tak, aby prospívaly a vypadaly zdravě?