Meskalin.cz/Fórum/Jak ochránit kaktusy před zimním mrazem?

Jak ochránit kaktusy před zimním mrazem?

S příchodem zimy se mi v hlavě honí myšlenky na to, jak správně chránit své kaktusy před mrazem. Mám několik různých druhů a jsem si vědom toho, že každý z nich může mít odlišné potřeby, co se týče teploty a péče během chladných měsíců. Zajímalo by mě, jestli máte nějaké osvědčené tipy na to, jak je uchránit před mrazem? Je lepší je umístit do interiéru, nebo je nechat venku a chránit je pouze nějakým krytem? Co třeba použití bublinkové fólie nebo speciálních textilií? Jaké teploty jsou pro ně kritické a jak poznám, že už je zima příliš drsná? Taky bych rád věděl, jestli má smysl kaktusy zalévat během zimy nebo jestli je lepší je nechat v suchu. A co osvětlení? Mají mít v zimě nějaký speciální režim? Rád bych se dozvěděl o vašich zkušenostech a doporučeních, protože bych nechtěl přijít o svoje miláčky kvůli mrazu.

145 slov
1.5 minut čtení
17. 12. 2024
Milan Kafka

Pokud jde o ochranu kaktusů v zimě, tak je to celkem důležitý úkol. Jestli máš teplomilné druhy, tak určitě doporučuji je na zimu přestěhovat dovnitř. Ideálně je umístíš na světlé místo, kde není moc zima. Co se týče venkovních kaktusů, můžeš je zakrýt bublinkovou fólií nebo speciálními textiliemi, ale dej pozor, aby se pod tím nedržela vlhkost. Kaktusy snášejí chlad, ale mráz kolem -5 °C už pro ně může být problém. Zkontroluj kořeny a pokud začne zmrznout, můžeš mít problém. Zalévání v zimě je většinou lepší omezit na minimum, kaktusy jsou v klidovém stavu a moc vody nepotřebují. Osvětlení? Tak to můžeš zkusit přidat nějaké umělé světlo, pokud mají málo přirozeného světla. Když si dáš pozor na teplotu a zalévání, měly by být v pohodě.

125 slov
1.3 minut čtení
23. 11. 2024
Jakub Kopecký

Kaktusy v zimě potřebujou trochu extra péče, to je jasný. Záleží na druhu, ale většina kaktusů snese mrazíky jen do nějakých -5°C, takže pokud máš rostliny citlivější na zimu, určitě je dej do bytu. Jestli je chceš nechat venku, tak je dobrý je zakrýt bublinkovou fólií nebo speciální textilií, příp. je můžete postavit někam, kde nefouká a mají trochu tepla od zdi. Zimní teploty pod nulou jsou pro ně fakt nebezpečný, radši se podívej na předpověď a pokud bude tvořit mráz, tak s tím něco dělej. Co se týče zalévání, tak v zimě moc nezalévej – kaktusy jsou v klidu a vodu moc nepotřebujou. V suchým substrátu se cítí líp. Osvětlení? Jako jo, měli by mít dost světla, ale ne přímý slunce – ideální je místo s rozptýleným světlem. Takže jo, dej na ně pozor a užij si zimu s nima.

141 slov
1.4 minut čtení
13. 11. 2024
Antonín Černý
Meskalin.cz/Články/Zimní péče o kaktusy
Jak zajistit optimální podmínky pro kaktusy během zimyZjistěte, jak správně pečovat o kaktusy v zimních měsících. Tento článek vám přinese užitečné tipy a informace o teplotě, světle, vlhkosti a dalších f...
1000 slov
10 minut čtení
8. 8. 2024
Ing. Filip Horák
Přečíst článek
Podobné otázky