Zalévání kaktusů v zimě
Dobrý den, potřeboval bych poradit ohledně zalévání kaktusů během zimních měsíců. Mám pár krásných kaktusů, které se mi podařilo úspěšně pěstovat přes léto, ale teď, když přišly chladnější dny, nevím, jak s nimi správně zacházet. Slyšel jsem, že kaktusy by se měly v zimě zalévat mnohem méně než v létě, ale jak moc to vlastně platí? Mám je zalévat jednou za měsíc nebo raději ještě méně? A co když je v místnosti trochu tepleji, mají pak dostatek vody i tak? Jak poznám, jestli je kaktus dehydrovaný nebo naopak přelitéj? Navíc se mi zdá, že některé z mých kaktusů mají jakoby povrchovou vrstvu suchou a jiné vypadají docela zdravě. Měl bych tedy věnovat pozornost i tomu, co se děje na povrchu? Je dobré používat nějakou speciální vodu nebo stačí obyčejná voda z kohoutku? Mám taky obavy z hniloby kořenů, zejména když venku mrzne a já nechci udělat něco špatně. Jaké jsou nejlepší postupy pro zavlažování kaktusů v zimních měsících, aby přežily v co nejlepším stavu? Jaké jsou vaše zkušenosti s péčí o kaktusy v zimě? Každý tip nebo rada by byla velmi užitečná.