Můžu pro exotické rostliny použít normální hlínu na hydroponii?
Zdravím všechny nadšence do pěstování rostlin! Mám takovou otázku ohledně pěstování exotických rostlin, konkrétně jestli je možné použít normální hlínu, kterou mám doma, na hydroponické pěstování. Trochu jsem si nastudoval základy hydroponie, ale stále mi není jasné, jestli je to vůbec možné. Mám doma pár kaktusů a sukulentů, které bych chtěl pěstovat v hydroponickém systému, ale nevím, jestli mi obyčejná hlína nebude dělat spíš problémy. Vím, že hydroponie obvykle vyžaduje speciální substráty, které jsou buď bez půdy nebo vyrobené z různých materiálů jako je kokosová vlákna nebo perlit. Ale co když vezmu tu moji hlínu a smíchám ji s něčím jiným? Bude to mít smysl? Může být ta hlína pro exotické rostliny nebezpečná? Není to náhodou něco, co by mohlo uškodit jejich kořenům nebo zadržovat příliš vody? Kolik vody vlastně exotické rostliny potřebují a jak často je mám zalévat v takovém systému? Budu rád za každou radu od vás zkušenějších, protože chci těm svým rostlinkám dopřát to nejlepší. Díky moc!