Může mi nějaký škůdce zabít mojí exotickou rostlinu?
Nedávno jsem si pořídil několik exotických rostlin, které jsem našel na netu a opravdu mě uchvátily. Mám tu kaktusy, sukulenty a dokonce i pár vzácnějších druhů, o kterých jsem snil. Ale teď jsem začal mít obavy, že by mohly být ohroženy nějakými škůdci. Slyšel jsem, že existují různé paraziti, kteří mohou napadnout naše miláčky a způsobit jim vážné potíže, což mě děsí. Zajímalo by mě, jestli je pravda, že například mšice, svilušky nebo třeba třásněnky dokážou úplně zničit rostlinu, pokud se s nimi nezačnu brzy vypořádat? Mohou tyto škůdci způsobit, že rostlina umře nebo se už nikdy neuzdraví? Jaké jsou příznaky napadení a co bych měl v takovém případě dělat? Jaké preventivní kroky mohu podniknout, abych těmto potížím předešel? Opravdu bych nerad přišel o své rostliny, které jsem si tak pečlivě vybíral a pěstoval. Měl bysme se vůbec bát škůdců v domácím prostředí nebo to platí jen pro venkovní pěstování? Jak se dá zjistit, zda je rostlina zdravá, nebo už je pozdě? Díky za jakékoliv rady!