Jak udržovat správnou teplotu pro kaktusy?
V poslední době jsem se začal více zajímat o pěstování kaktusů a sukulentů, protože mě fascinuje jejich jedinečnost a krása. Nicméně mám docela velké obavy ohledně jejich teplotních požadavků. Když jsem si pročítal různé články, zjistil jsem, že každý druh kaktusu má trochu jiné nároky na teplotu, a já bych rád věděl, jak to vlastně vše správně nastavit, aby se mým rostlinám dařilo. Jaké jsou ideální teploty pro různé druhy kaktusů? Je třeba je chránit před nízkými teplotami nebo naopak se bát přehřátí na slunci? Jak moc je důležité dodržovat teplotní režim v různých ročních obdobích? Uvnitř bytu mám celkem příjemné klima, ale občas se mi stane, že je tam víc než 30 stupňů, což se asi některým kaktusům nemusí líbit. Co s tím můžu dělat? Mám je dávat blíž k oknu, nebo spíš dál od přímého slunce? Jaká je ideální doba na letnění venku a co si mám pohlídat při přechodu z interiéru na exteriér? Rád bych se dozvěděl i o tom, jak reagují na změny teploty a zda je potřeba je nějak aklimatizovat. Třeba máte nějaké tipy nebo triky, které bych měl vědět. Byl bych vděčný za jakékoli rady a zkušenosti od ostatních pěstitelů. Děkuji!