Proč mi kaktusy usychají, co dělám špatně?
Mám doma několik kaktusů a už nějakou dobu je pěstuju. Přesněji řečeno, snažím se je pěstovat, protože v poslední době se mi zdá, že všechny mé kaktusy začínají usychat. Nechápu, proč by to tak mělo být, když jsem si myslel, že kaktusy jsou docela odolné rostliny, které nepotřebují moc péče. Zkoušel jsem jim dávat sluneční světlo, ale možná je toho moc? Vždycky jsem četl, že kaktusy mají rády světlo, ale teď si nejsem jistý. Může to být také tím, že je zalévám? Snažím se držet v hlavě pravidlo, že méně je více, ale občas mám pocit, že jsou příliš suché a pak je zaliji a zdá se mi, že to spíš škodí. Jak často bych vlastně měl kaktusy zalévat? A co substrát? Používám nějakou směs pro kaktusy, ale možná by to chtělo něco jiného? Je možné, že jsou napadené nějakou chorobou nebo škůdci? Když je pozoruji blíž, vidím na nich i nějaké skvrny a poškození, ale nevím si rady. Co dělat? Mám je přesadit nebo je nechat být? Opravdu bych rád věděl, co dělám špatně, protože bych nechtěl přijít o své rostlinky. Děkuji všem za případné rady!