Jak zjistím, jestli mám správné EC hodnoty?
Zdravím všechny pěstitele! Mám dotaz ohledně měření EC hodnot a jak vlastně zjistit, jestli jsou moje hodnoty v pořádku. Vím, že EC je důležité pro to, abych měl jistotu, že rostliny dostávají správnou výživu, ale trošku se v tom ztrácím. Jaké jsou ideální hodnoty pro různé typy rostlin? Vím, že kaktusy a sukulenty mají asi jiné potřeby než jiné rostliny, ale jak to poznám? Používám hnojivo a snažím se dodržovat doporučení na obalu, ale někdy mám pocit, že něco není v pořádku. Jak často bych měl měřit EC a jakým způsobem to vlastně udělat? Potřebuju nějaký přístroj nebo stačí třeba záznamy z posledních měření? A co když mám hodnoty vyšší nebo nižší než doporučeno – co to znamená pro moje rostliny? Zajímalo by mě také, jaké postupy nebo techniky používáte vy ostatní pro udržení správných EC hodnot. Rád bych se dozvěděl i o případných signálech, že něco není v pořádku. Je dobré mít EC stabilní po celou dobu růstu nebo se to může měnit podle fáze vývoje rostlin? Děkuju všem za rady a tipy!