Rostliny s málo kořeny – co s tím?
Narazil jsem na problém, který mě dost trápí a doufám, že mi pomůžete. Mám několik rostlin, konkrétně kaktusy a sukulenty, a začínám si všímat, že mají málo kořenů. Vlastně jsem si toho nevšiml hned, ale teď když jsem je přesazoval, tak jsem byl dost šokován tím, jak malé kořeny mají. Nechci, aby mi umřely nebo se nějak poškodily, protože se o ně snažím pečovat co nejlépe. Můžete mi poradit, co bych měl dělat? Myslíte, že to může být způsobeno špatným substrátem nebo třeba nevhodným zaléváním? Zkoušel jsem jim dávat různé hnojiva a dokonce jsem je i přesazoval do větších květináčů, ale pořád to vypadá bledě. Jak poznám, jestli jsou kořeny nemocné nebo jestli rostliny trpí nějakou chorobou? A co byste doporučili jako nejlepší postup pro povzbuzení růstu kořenů? Je nějaký specifický způsob péče o rostliny, které mají slabý kořenový systém? Myslíte, že má smysl pokusit se je vrátit zpět do menších květináčů nebo by to bylo kontraproduktivní? Vím, že každá rostlina je jiná a některé druhy potřebují víc pozornosti než jiné, ale fakt bych rád slyšel vaše názory a rady ohledně tohohle problému. Děkuju předem za jakékoliv tipy alebo zkušenosti.