Meskalin.cz/Fórum/Můžu používat vodu z kohoutku na hydroponii?

Můžu používat vodu z kohoutku na hydroponii?

Zdravím všechny pěstitele a nadšence do hydroponie! Mám takovou otázku ohledně vody, kterou bych chtěl použít při pěstování rostlin v hydroponickém systému. Zajímalo by mě, jestli je bezpečné a vhodné používat vodu z kohoutku, nebo se raději držet nějakých speciálních vod? Slyšel jsem, že voda z kohoutku může obsahovat různé chemikálie a minerály, které by mohly mít vliv na růst rostlin a celkovou kvalitu úrody. Taky mě zajímá, jestli je potřeba vodu nějak upravovat nebo filtrovat před tím, než ji naliju do svého hydroponického systému. A pokud ano, co všechno je dobré udělat? Máte někdo zkušenosti s použitím kohoutkové vody a jaké byly výsledky? Děkuji za jakékoli rady a doporučení, budu vděčný za všechny názory!

115 slov
1.2 minut čtení
19. 12. 2024
Lukáš Hanzl

Kohoutková voda se dá používat na hydroponii, ale je dobrý ji trochu zkontrolovat. Může obsahovat chlór, minerály a další chemikálie, co by mohly uškodit rostlinám. Doporučuju nechat vodu pár hodin odstát, aby se chlór odpařil. Někteří pěstitelé filtrují vodu nebo používají reverzní osmózu, což je lepší volba pro citlivější rostliny. Zkus si změřit pH a tvrdost vody, to ti řekne víc o tom, co tam všechno je. Když to uděláš, můžeš mít slušný výsledky bez problémů.

76 slov
0.8 minut čtení
23. 11. 2024
Karel Pospíšil

Použití vody z kohoutku na hydroponii je docela běžné, ale záleží na kvalitě té vody. Většina městské vody obsahuje chlór a další chemikálie, které by mohly být pro rostliny škodlivé. Je dobrý nápad vodu nechat pár hodin stát, aby chlór vyprchal, nebo ji filtrovat. Taky si dej pozor na tvrdost vody – minerály jako vápník a hořčík můžou ovlivnit pH a živiny, co dodáváš rostlinám. Mohl bys zvážit měření pH a EC (elektrická vodivost) vody, abys měl lepší přehled o tom, co do systému dáváš. Někteří lidi používají dešťovou vodu nebo RO (reverzní osmózu), což může být lepší varianta. Takže jo, můžeš použít vodu z kohoutku, ale radši ji trošku upravuj, aby ses vyhnul problémům.

115 slov
1.2 minut čtení
25. 9. 2024
Marcela Janková
Meskalin.cz/Články/Hydroponie pro rostliny
Chyby při pěstování v hydroponii a jak se jim vyhnoutObjevte nejběžnější chyby, které dělají pěstitelé v hydroponii, a naučte se, jak se jim efektivně vyhnout pro úspěšný růst vašich rostlin.
1000 slov
10 minut čtení
29. 4. 2024
Ing. David Kořínský
Přečíst článek
Podobné otázky