Meskalin.cz/Fórum/Jaké rostliny mi pomohou uvolnit stres?

Jaké rostliny mi pomohou uvolnit stres?

Zdravím všechny, hledám tipy na rostliny, které by mi mohly pomoci uvolnit stres a také zlepšit atmosféru v mém bytě. Po dlouhém dni v práci se cítím často vyčerpaný a unavený, a tak bych chtěl mít kolem sebe něco, co by mi mohlo přinést klid a pohodu. Slyšel jsem, že některé rostliny mají uklidňující účinky a dokonce mohou zlepšit kvalitu vzduchu. Vím třeba o levanduli, která voní nádherně a má prý zklidňující vlastnosti. Zajímalo by mě ale také, jestli jsou další rostliny, které by mohly mít podobný efekt. Co třeba aloe vera nebo nějaké sukulenty? Jaké rostliny doporučujete vy? Chci něco nenáročného na péči, protože nejsem moc zkušený pěstitel. Myslíte, že by mi kaktusy nebo jiní exotické druhy mohly také pomoci, nebo je lepší zaměřit se na tradičnější pokojovky? Mám doma dost světla, tak bych rád využil i nějaké barevné květiny. Jaké máte zkušenosti s pěstováním rostlin pro uvolnění stresu? Jak je to s péčí o ně? Budu rád za všechny rady a tipy, díky!

165 slov
1.7 minut čtení
18. 1. 2025
Andrea Holušová

No, tak to je super nápad mít doma nějaké rostliny, co ti pomůžou se stresem. Levandule je fakt skvělá, to si pamatuju, že má uklidňující vůni. Taky bych doporučil mátu nebo citronovou trávu, obě voní parádně a dají se i použít na čaj. Aloe vera sice moc neprovoní, ale je fajn na pohled a péče o ni je fakt jednoduchá.

Pokud chceš něco barevnýho, tak třeba sukulenty jako Echeveria nebo Crassula jsou hezký a nenáročný. Kaktusy jakože jo, ale ty moc uklidňují asi ne.

Péče o tyhle rostliny většinou spočívá v tom je nezalejvat moc, takže to zvládne skoro každej. Ať už jdeš do levandule nebo sukulentů, určitě to bude lepší než holý stěny. Takže zkus třeba i nějaký barevný květiny jako africké fialky, ty jsou taky v pohodě.

129 slov
1.3 minut čtení
14. 11. 2024
Kamila Kratochvílová

Takže, jestli hledáš rostliny na uvolnění stresu, tak pár tipů mám. Levandule je super, to je jasný. Voní skvěle a fakt uklidňuje. Pak bych zkusil třeba mátu – je to taky bylinka, která hezky voní a můžeš si ji dát do čaje. Aloe vera je fajn, ale spíš na zdraví než na stres. Sukulenty jsou nenáročné, takže pokud nemáš moc času, jsou ideální. Kaktusy? No, ty moc klidné nejsou, spíš takové exotické, ale zas vypadají dobře. Z barevných květin doporučuju třeba růže nebo gerbery – hezky rozjasní prostor. Co se péče týče, většina z těchto rostlin nepotřebuje nějak extra pozornost. Měly by být v dostatečném světle a občas zalít. Takže klidně experimentuj a uvidíš, co ti sedne!

117 slov
1.2 minut čtení
10. 5. 2024
Václav Vrba
Meskalin.cz/Články/Přírodní léčivé rostliny
Rostliny pro zklidnění mysli: Jaké přírodní prostředky si vybrat?Objevte rostliny, které pomáhají při stresu a úzkosti, a naučte se, jak je využít pro zlepšení psychické pohody. Tento článek přináší tipy na přírodní...
1000 slov
10 minut čtení
1. 6. 2023
Mgr. Karolína Šedá
Přečíst článek
Podobné otázky