Žluté listy sukulentů – co s tím?
Mám takový problém a doufám, že mi někdo pomůže. Moje sukulenty, které jsem si tak pečlivě pěstoval a staral se o ně, začaly mít žluté listy. To mě hodně znepokojuje. Nikdy předtím jsem to u nich neviděl a nevím, co to může znamenat. Zkoušel jsem si přečíst spoustu informací o péči o sukulenty, ale pořád mi není jasné, co dělám špatně. Mám je na okně, kde je dostatek světla, ale možná je to moc? Nebo naopak málo? Když jsem je koupil, měly krásně zelené listy a teď tohle… Může být příčina i v zavlažování? Občas zapomenu je zalít a pak je přeliju. Kde dělám chybu? Myslíte, že by to mohlo být i v půdě, nebo je prostě jen pod tlakem z nějakých změn? Všiml jsem si, že některé listy jsou i měkké a opadávají. Můžou mít nějakou nemoc? Je to hrozně frustrující, protože na sukulentech miluju jejich vzhled a teď se bojím, že je ztratím. Jaké máte zkušenosti s tímto problémem? Co byste doporučili? Jak poznat, kdy už je pozdě na záchranu? A co třeba hnojení? Dáváte svým sukulentům nějaký speciální hnojivo? Omlouvám se za všechny ty otázky, ale opravdu nevím, kde hledat odpovědi. Děkuju předem za vaši pomoc!