Jak mám správně pěstovat bazalku doma?
Zajímá mě, jak mám správně pěstovat bazalku doma. Chci mít na okně nějakou tu bylinku, která se dá využít do jídla, ale nemám s tím moc zkušeností. Vím, že bazalka je oblíbená v kuchyni, ale nikdy jsem ji nepěstoval. Jaký je ideální způsob, jak ji začít pěstovat? Mám ji sázet do květináče nebo se dá zasadit i do zahrádky? A kolik slunce potřebuje? Slyšel jsem, že bazalka má ráda teplo, tak jestli jí bude stačit místo na parapetu. Jak často ji mám zalévat? Nechci ji utopit, ale zase chci, aby měla dost vláhy. A co hnojení? Je potřeba nějaké speciální hnojivo nebo stačí běžné pro bylinky? Zajímalo by mě, jestli je lepší koupit už vyrostlou rostlinu nebo si ji vypěstovat ze semínek. Jak dlouho to trvá a co všechno k tomu potřebuji? Taky mě zajímá, jak se starat o bazalku v zimě. Můžu ji mít doma celoročně nebo potřebuje nějakou speciální péči v chladnějších měsících? Rád bych měl bazalku stále čerstvou pro vaření a nevím, jestli se o ni dokážu postarat. Budu vděčný za jakékoli rady a tipy od zkušenějších pěstitelů!