Jak použít čerstvou bazalku v jídle?
Zdravím všechny milovníky rostlin a vaření! Mám doma spoustu čerstvé bazalky, kterou jsem si vypěstoval na balkoně a teď přemýšlím, jak ji nejlépe využít v kuchyni. Vím, že se obvykle používá do různých salátů, omáček nebo na pizzu, ale chtěl bych se dozvědět trochu víc. Jaké máte tipy na recepty, kde čerstvá bazalka skutečně vynikne? Mám na mysli jak klasické pokrmy, tak třeba nějaké netradiční kombinace. Zajímalo by mě také, jestli je dobré bazalku přidávat až na závěr vaření, nebo ji můžu dát už dřív, když se vaří omáčka? A co třeba její použití v nápojích? Existují nějaké osvěžující recepty s bazalkou? Kdy je nejlepší čas ji sklízet, aby měla tu nejlepší chuť? Budu rád za všechny rady a tipy, které mi pomohou maximálně využít tenhle úžasně voňavý bylinkový poklad! Díky!