Jak zajistit dobré odvětrávání v teráriu pro kaktusy?
Zdravím všechny milovníky kaktusů a sukulentů! Mám trošku problém s odvětráváním v mém teráriu, kde se snažím pěstovat různé druhy kaktusů. Jsem si vědom toho, že správné odvětrávání je klíčové pro udržení zdraví těchto rostlin, ale bohužel si nejsem jistý, jak to vyřešit. Hlavně se obávám, že příliš vysoká vlhkost nebo nedostatek cirkulace vzduchu by mohly škodit mým kaktusům. Vím, že někteří lidé používají ventilátory nebo dokonce speciální odvětrávací systémy, ale nevím, jestli je to nutné, zvlášť pokud mám terárium s menšími rozměry. Jaké máte zkušenosti s ventilací v teráriích pro kaktusy a co byste doporučili? Mělo by se něco udělat i v případě, když terárium není zcela uzavřené? Slyšel jsem o různých tipech na umístění rostlin tak, aby si vzájemně nepřekážely a aby byl zajištěný průvan, ale nevím, co přesně dělat. Jak často kontrolujete vlhkost vzduchu a co děláte pro to, abyste předešli plísním a hnilobě? Prosím, podělte se o své tipy a triky, jak efektivně zajistit dobré odvětrávání v teráriu pro kaktusy.