Jak minimalizovat tepelné šoky u exotických rostlin v období zimy?
Zdravím všechny milovníky exotických rostlin! Vím, že zima se blíží a já se obávám, jak zvládnout péči o mé kaktusy a sukulenty, které jsem si tak pečlivě pěstoval. V minulých letech jsem měl problém s tím, že některé z mých rostlin dostaly během zimy tepelné šoky, což mělo za následek jejich oslabení a dokonce i úhyn. Mám několik otázek, které bych rád položil. Jaké jsou nejlepší metody, jak ochránit exotické rostliny před náhlými změnami teploty? Co doporučujete pro zajištění stabilní teploty v místnosti, kde je udržuji? Slyšel jsem o různých druzích topení a klimatizace, ale jsem trochu zmatený, co je pro ně nejlepší. Mělo by se to řešit nějakými speciálními osvětlením nebo jinými technikami? Jak vůbec poznám, kdy je příliš chladno nebo naopak příliš teplo? Je nějaký konkrétní ukazatel, na který bych se měl zaměřit? A co používání vlhkosti vzduchu? Mám pocit, že to také může mít vliv na jejich zdraví. Jaké máte tipy na udržení optimálního mikroklimatu pro mé oblíbené rostliny? Každá rada by byla velmi vítaná, protože bych opravdu nerad přišel o své miláčky během zimních měsíců. Děkuji všem za pomoc!