Jak chránit kaktusy před zimním přehřátím?
Zdravím všechny milovníky kaktusů a sukulentů! Mám otázku ohledně péče o naše zelené poklady během zimních měsíců. Sice se říká, že kaktusy potřebují hodně světla a tepla, ale co když udeří mrazy a venku je sníh? Jak tedy chránit kaktusy před zimním přehřátím? Vím, že kaktusy jsou odolné rostliny, ale mám strach, že přehřátí v kombinaci s nízkými teplotami by mohlo způsobit, že se mi moje rostlinky poškodí nebo dokonce uhynou. Zajímal by mě tedy nějaký tip, jak je správně umístit třeba na parapet, kde je sluneční svit, ale zároveň aby byly chráněné před přehřátím, když na ně svítí slunce celý den. Je lepší je přesunout do chladnějších místností nebo je nechat tam, kde jsou? Jaké jsou vaše zkušenosti s ochranou kaktusů v zimě? Existují nějaké speciální techniky nebo zařízení, které by mohly pomoci udržet správnou teplotu a vlhkost? A co třeba zálivka v zimě - má smysl zalévat i během chladných dnů? Bude mi moc líto, když si svoje rostliny nebudu moci užít i během zimy. Děkuji za jakékoli rady či zkušenosti!