Proč mi kaktus nekvete, co dělám špatně?
Kaktusy mám doma už několik let a snažím se o ně pečovat, jak nejlépe umím. Mám jich několik a všechny mají různé tvary a velikosti, ale jedna věc mi dělá velké vrásky na čele – prostě nekvetou. Snažím se je mít na slunném místě, takže dostávají dostatek světla, ale i tak žádné květy. Možná to dělám špatně.
Každý říká, že kaktusy potřebují slunce a sucho, ale já jsem se snažil dávat jim občas trochu vody, aby nevyschly úplně. Možná je to chyba? Když je zalévám, snažím se dodržovat pravidlo "méně je více", ale zdá se, že to moc nefunguje. A co substrát? Použil jsem ten speciální pro kaktusy, co prodávají v obchodě, ale možná bych měl zkusit něco jiného?
Pamatuji si, že jsem četl, že kaktusy potřebují nějaký klidový období během zimy, což jsem se snažil dodržet a nedával jsem jim tak moc vody jako v létě. Ale teď už je jaro a pořád nic. Mohlo by to být tím, že nemají dostatek živin? Zkoušel jsem hnojit, ale docela jsem se bál, abych je nepřehnojil. Jak poznám, kdy je správný čas na hnojení? Mám používat nějaké specifické hnojivo?
A co ta teplota? V noci je doma docela chladno a možná to kaktusům nevyhovuje. Jak moc citlivé tyto rostliny jsou na teplotní výkyvy? Věděl jsem, že kaktusy pocházejí z horkých oblastí, tak jestli jim moje domácí klima vůbec vyhovuje.
Opravdu nevím, co dělám špatně. Četl jsem spoustu článků a rad o pěstování kaktusů a pořád mě trápí otázka: Proč mi ti moji kaktusíci nekvetou? Je něco zásadního, co bych měl udělat jinak? Díky za jakoukoli pomoc!