Meskalin.cz/Fórum/Jaký hnojivo použít pro krásné kaktusové květy?

Jaký hnojivo použít pro krásné kaktusové květy?

Mám na srdci otázku ohledně hnojení kaktusů, konkrétně mě zajímá, jaké hnojivo je nejlepší pro dosažení těch nejkrásnějších květů. Vím, že kaktusy jsou celkem specifické rostliny a potřebují jinou péči než běžné květiny. Zkoušel jsem pár různých hnojiv, ale nikdy jsem nebyl úplně spokojený s výsledky. Můj kaktus sice roste, ale květy pořád nějak nepřicházejí. Určitě existují nějaké osvědčené tipy nebo druhy hnojiv, které by mohly podpořit jejich kvetení. Zajímalo by mě, jestli je lepší používat tekuté hnojivo nebo spíše granule, jak často hnojit a jestli je dobré hnojit v určitém ročním období. Také bych se rád dozvěděl, jestli má smysl přidávat nějaké speciální živiny nebo jsou důležité jen základní prvky jako dusík, fosfor a draslík. Jaké máte zkušenosti? Nějaké rady nebo tipy, co fungovalo vám? Kde se dá sehnat kvalitní hnojivo pro kaktusy a co byste doporučili konkrétně? Díky moc za každou radu!

144 slov
1.4 minut čtení
19. 7. 2022
Věra Pešková

K těm kaktusům a kvetení - fakt záleží na tom, co používáš. Mnoho lidí doporučuje používat speciální hnojivo pro sukulenty a kaktusy, které má většinou víc fosforu, ten prý pomáhá s kvetením. Tekuté hnojivo je super, protože se rychle vstřebává, ale granule jsou fajn na delší dobu, takže záleží na tom, co ti víc vyhovuje. Kdy hnojit? Tak ideálně na jaře a v létě, to je doba jejich aktivního růstu. Pokud hnojíš moc často, tak můžeš spálit kořeny. Zkus hnojit jednou za měsíc během vegetační sezony. Přidávat nějaké speciální živiny? No, pokud tvoje hnojivo obsahuje všechny hlavní prvky, tak to stačí. Kde sehnat? V zahradnictví nebo online obchodech máš spoustu možností. Za mě určitě nešetřit na kvalitě.

117 slov
1.2 minut čtení
22. 1. 2023
Jitka Kratochvílová

Zkus použít hnojivo, který je specificky určený pro kaktusy a sukulenty. Většinou mají víc fosforu, což podporuje kvetení. Tekuté hnojivo je fajn, protože ho můžeš lépe dávkovat a rychleji se vstřebává. Hnojení zkus provádět od jara do léta, to je pro kaktusy nejlepší období. Co se týče frekvence, tak jednou za měsíc by mohlo stačit, ale záleží na tom, jak moc je kaktus aktivní. Nenechávej to na podzim a zimu, to už hnojit nemusíš. Jinak nezapomeň na dobrou drenáž v květináči a světlo – bez toho to taky nepůjde. V obchodech s rostlinami nebo online bys měl najít kvalitní hnojiva – třeba od značek jako je Substral nebo Compo. Důležitý jsou základní živiny, ale občas můžeš přidat i nějaký mikroelementy, pokud máš pocit, že něco chybí. Zkus se taky podívat na tipy od zkušenějších pěstitelů v komunitách, tam najdeš hodně cenných rad.

142 slov
1.4 minut čtení
4. 5. 2023
Tereza Vaňková
Meskalin.cz/Články/Nejlepší kaktusy
Nejkrásnější kaktusy s pozoruhodnými květy: Jak dosáhnout úspěšného kvetení?Objevte fascinující svět kaktusů, které se pyšní nádhernými květy. Naučte se techniky pro jejich úspěšné kvetení a podpořte krásu své sbírky.
1000 slov
10 minut čtení
13. 10. 2020
Ing. Filip Horák
Přečíst článek
Podobné otázky