Co dělat, když moje kaktusy nekvetou??
Zdravím všechny milovníky kaktusů! Mám doma několik krásných sukulentů, které jsem si pořídil před nějakou dobou, a upřímně řečeno, jsem si na ně hodně zvykl. Jejich tvar a textura mě fascinují, ale teď mě trápí jedna věc. Přestože se o ně starám podle všech rad a doporučení, prostě nekvetou! Všichni víme, jak nádherné květy kaktusy dokážou mít, a já bych je chtěl vidět na vlastních rostlinách. Zkoušel jsem různá místa v bytě, ale nic. Možná je to špatným množstvím slunce? Nebo je to hnojením? Někdy si říkám, jestli jim nedávám málo vody, nebo naopak příliš? Snažím se dodržovat správný režim, ale i tak se mi zdá, že by mohly mít víc energie, aby konečně vykvetly. Slyšel jsem o tom, že některé druhy potřebují chladnější období, aby pak na jaře rozkvetly. Je možné, že nedostávají dostatek „spánku“? Jaký je ideální čas na to je přesadit? A co teplota? Mám pocit, že je mám někdy až moc blízko radiátoru. Co kdybych zkusil změnit substrát? Hledal jsem informace o tom, jestli by neměly být v písčitém nebo kamenitém prostředí. Také jsem četl o tom, jak důležité je jejich osvětlení a že by měly mít minimálně 6 hodin slunečního svitu denně. Zajímalo by mě, co byste mi doporučili vy? Jaké máte zkušenosti s kaktusy a jejich květinami? Jaké triky máte na to, aby začaly kvést? Díky za každou radu!