Meskalin.cz/Fórum/Jaké hnojivo pro tropické rostliny v létě použít?

Jaké hnojivo pro tropické rostliny v létě použít?

Zdravím všechny milovníky rostlin! Mám doma pár exotických rostlin, které jsem si přivezl z cest, a teď se mi zdá, že v létě potřebují trochu víc péče než obvykle. Vím, že správné hnojení je klíčové pro jejich zdravý růst, ale nějak se v tom ztrácím. Jaké hnojivo byste doporučili na léto pro tropické rostliny? Myslím tím něco, co podpoří jejich růst a kvetení, ale zároveň to nebude příliš silné, aby je to nepálilo. Slyšel jsem, že existují speciální směsi pro tropické rostliny, ale nevím, na co se zaměřit. Jaké živiny by měly být v hnojivu zásadní? Máte nějaké osvědčené tipy nebo značky, které používáte? A co si myslíte o tekutých hnojivech versus granulovaných? Děkuji moc za rady a zkušenosti!

119 slov
1.2 minut čtení
18. 5. 2024
Radek Tesař

Když jde o hnojení tropických rostlin v létě, hodně lidí doporučuje něco s vyváženým poměrem NPK, třeba 20-20-20, což je super pro podporu růstu a kvetení. Můžeš zkusit i speciální hnojiva pro tropy, co mají víc draslíku, ten pomáhá s květy. Tekutá hnojiva se snadno aplikují a rychle se vstřebávají, ale granulovaná vydrží déle, takže je to o tom, co preferuješ. Já osobně používám tekuté hnojivo jednou za dva týdny a občas to přehodím s granulovaným pro extra boost. Ale pozor na dávkování, ať nepřehnojíš, to by mohlo spálit kořeny. Dobré značky jsou třeba Biobizz nebo Substral, ale klidně si najdi něco lokálního, co je dostupné. Jo a nezapomeň na pravidelnou zálivku – to je taky důležité.

117 slov
1.2 minut čtení
18. 6. 2023
Dana Jahodová

Dobrý den, pro tropické rostliny doporučuji používat hnojiva s vyšším obsahem draslíku a fosforu, to jim pomůže více kvést a zdravě růst. Skvělé jsou i speciální směsi pro tropické rostliny, které se dají sehnat v zahradnictvích. Tekutá hnojiva jsou fajn, protože se rychle vstřebávají, ale granulovaná mají tu výhodu, že ti dají klid na delší dobu. Značka jako třeba BioBizz nebo Yara Tera je dost populární mezi zahradníky. Určitě sledujte dávkování, aby je to nepřepálilo. Když si nejste jistý, radši začněte s nižší koncentrací. A nezapomeňte pořádně zalévat! Tak hodně štěstí s vašima rostlinama!

94 slov
0.9 minut čtení
30. 8. 2024
Lukáš Kopecký
Meskalin.cz/Články/Hnojiva a živiny
Hnojení exotických rostlin během různých ročních období: Co je důležité vědětZískejte zajímavé a praktické tipy na hnojení exotických rostlin v průběhu roku. Naučte se, jak se mění potřeba živin a jak přizpůsobit péči o vaše ze...
1000 slov
10 minut čtení
23. 6. 2022
Bc. Michal Dvořák
Přečíst článek
Podobné otázky