Jak často mám zalévat kaktusy, aby nerostly moc rychle?
Zdravím všechny, potřebuju radu ohledně svých kaktusů. Mám pár různých druhů a všiml jsem si, že se mi začínají dost rychle rozrůstat. Nechci, aby rostly moc velké a rozložité, protože nemám tolik místa na parapetu. Chtěl bych je mít spíš menší a kompaktní. Jak často bych je měl tedy zalévat, abych podpořil jejich pomalejší růst? Slyšel jsem, že kaktusy potřebují méně vody než jiné rostliny, ale kolik je to vlastně "méně"? Měli byste nějaký tip na to, jak poznat, kdy je ideální čas na zalévání? A co třeba vlhkost vzduchu nebo teplota v místnosti – hraje to také nějakou roli? A co zálivka během zimy? Vím, že kaktusy mají období klidu, ale jak s nimi naložit v tomto období, abych je nezničil? Rád bych slyšel vaše zkušenosti a rady od těch, co už nějakou dobu kaktusy pěstují. Taky se mi zdá, že jsou dost citlivé na přemokření. Takže bych se chtěl vyhnout situaci, kdy by mi začaly uhnívat kořeny. Pokud máte nějaké triky nebo konkrétní tipy, jak třeba upravit zálivku podle ročních období nebo podle druhu kaktusu, budu moc vděčný. Děkuji předem za pomoc!