Žloutnutí kaktusů – co s tím?
Mám kaktusy už nějakou dobu a vždycky jsem si s nimi docela rozuměl, ale teď jsem si všiml, že některé z nich začínají žloutnout. Je to normální nebo je to známka nějakého problému? Mám obavy, jestli je to způsobeno špatným zaléváním, nebo snad nedostatkem světla. Na některých stránkách jsem četl, že žloutnutí může být i příznak přelití, což by mě fakt mrzelo, protože se snažím dodržovat správný režim. Co když je to naopak a kaktusy potřebují více vody? Měl bych zkontrolovat kořeny, jestli nejsou shnilé nebo naopak příliš suché? A co hnojivo? Používám ho občas, ale ne moc pravidelně. Je možné, že málo živin by mohlo způsobit tohle žloutnutí? A co teď vlastně dělat? Mám je přesadit do nové půdy nebo počkat, zda se situace zlepší? Jak často by měl kaktus dostávat vodu a jaké světlo je pro něj nejlepší? Každý říká něco jiného a já už opravdu nevím, co si myslet. Nemáte někdo zkušenosti s tímhle problémem? Rád bych věděl, co pomohlo vám, když jste se s tím setkali. Vzpomínám si, že jsem slyšel o různých metodách zachraňování kaktusů. Děkuji za jakékoli rady!