Co dělat, když moje kaktusy vypadají spáleně od světla?
Mám takový problém s mými kaktusy, které jsem si nedávno pořídil. Původně vypadaly opravdu zdravě a krásně, ale teď, když je to léto a slunce svítí dost intenzivně, začaly vypadat divně. Všiml jsem si, že některé z nich mají na povrchu jakoby spálené skvrny, a to mě hodně znepokojuje. Nechci je zničit, protože jsem do nich investoval čas i peníze a celkově mě pěstování kaktusů baví. Zajímalo by mě, co by mohlo být příčinou toho jejich zvláštního vzhledu. Je možné, že dostaly moc slunce? A co se dá dělat, abych je zachránil? Měl bych je přesunout na méně osvětlené místo nebo snad zkusit je přistínit nějakým způsobem? Zatím jsem je měl na okně, kde je slunce skoro celý den. Je tu také možnost, že by to mohlo mít něco společného s tím, jak často je zalévám nebo jakou mají půdu? Dříve jsem slyšel něco o tom, že některé kaktusy jsou citlivější na přímé sluneční světlo než jiné, ale nejsem si jistý, co přesně to znamená. Jak poznám, jestli jsou spálené od světla nebo jestli se jedná o jiný problém? Budu rád za jakoukoliv radu nebo zkušenosti ostatních, kdo měli podobný problém. Děkuji!