Ukrajování sukulentů v zimě?
Když se setkávám s krásou sukulentů, občas mě napadne, jak je nejlepší se o ně starat a co všechno je potřeba udělat, abychom z nich vytěžili to nejlepší. Mám na mysli ukrajování sukulentů – to je proces, který jsem si zamiloval, ale nevím, jestli je to vhodné provádět i během zimy. Zimní měsíce přinášejí chlad a méně světla, což by mohlo ovlivnit růst rostlin. Myslíte si, že se sukulenty dají ukrajovat v tomto ročním období, nebo by to pro ně mohlo být stresující? Přiznám se, že se obávám, že by mi mohly uhynout nebo by jejich regenerační proces mohl být zpomalený. Vím, že někteří lidé tvrdí, že je nejlepší ukrajovat v jarních a letních měsících, kdy jsou sukulenty v aktivním růstu. Ale co když bych chtěl vyzkoušet něco nového a ukrajovat v zimě? Dává to smysl? Jaké jsou vaše zkušenosti s tímto tématem? Kdy jste naposledy ukrajovali své sukulenty a jaký to mělo dopad na jejich zdraví? Měli jste někdy nějaké problémy s růstem po ukrajování v zimě? Rád bych slyšel vaše názory a rady ohledně této problematiky.