Meskalin.cz/Fórum/Jak často zalévat sukulenty v zimě?

Jak často zalévat sukulenty v zimě?

Vím, že sukulenty jsou celkem odolné rostliny a zvládají různé podmínky, ale co se týče zalévání v zimním období, tak jsem zmatený. Četl jsem, že v zimě potřebují méně vody, protože v přírodě jsou často vystaveny chladnějším teplotám a nižší vlhkosti. Ale jak moc méně tedy? Je to opravdu tak, že je potřeba je téměř vůbec nezalévat? Mám doma několik druhů sukulentů a nevím, jestli by se mělo zalévat jednou za měsíc nebo jednou za dva měsíce. Co když zaschne? Dokonce jsem slyšel, že někteří lidé si dávají pozor na to, aby nebylo příliš studené počasí, když zalévají. Jaký je váš názor na tuto věc? Měli byste nějaký tip nebo radu pro začátečníka jako jsem já? Jak poznám, kdy mají sukulenty v zimě dostatek vody? Budu rád za zkušenosti a rady od vás, kteří máte sukulenty déle než já.

139 slov
1.4 minut čtení
23. 6. 2022
Vladimír Zlámal

Sukulenty fakt potřebují v zimě míň vody. Záleží na tom, jaký máš druh, ale obecně je lepší zalévat je jednou za měsíc nebo i míň. Můžeš zkusit i jednou za dva měsíce, pokud je v místnosti chladněji. Hlavně se vyhni zalévání, když je venku zima. Když je teplota nízká, tak může být riziko hniloby kořenů. Zkus se koukat na listy – když začnou vypadat shrbeně nebo suché, může to být signál, že potřebují vodu. Jinak, jakmile substrát úplně uschne, tak klidně přidej trochu vody. Nezapomínej, že bys měl mít dobrý drenážní systém, aby voda neztvrdla u kořenů.

97 slov
1 minut čtení
4. 11. 2023
Michaela Vrbová

Sukulenty fakt potřebují v zimě mín vody, to je pravda. Obecně se doporučuje zalévat tak jednou za měsíc, ale záleží na tom, jaký máš druh a jakou máš teplotu v bytě. Když je fakt studeno, klidně můžeš i vynechat. Nejvíc si dávej pozor na to, aby ti nezhnily kořeny, to je pak průšvih. Mě pomohlo kontrolovat půdu – když je suchá do hloubky prstu, tak zalít, jinak ne. Někdo říká, že občas se vyplatí zalévat ráno nebo přes den, aby voda stihla vsáknout dřív, než bude zima. Takže jo, ty sukulenty si říkají o míň vody v zimě, ale furt je to o tom pozorování a učení se. Držím palce!

110 slov
1.1 minut čtení
13. 12. 2023
Ivana Mašková
Meskalin.cz/Články/Sukulenty indoor
Jak vybrat nejlepší sukulent pro vaše bytové podmínky?Průvodce výběrem sukulentů, které se nejlépe hodí do různých typů domácností na základě světelných podmínek a vlhkosti.
1000 slov
10 minut čtení
13. 1. 2022
Ing. Jana Květinová, Ph.D.
Přečíst článek
Podobné otázky