Meskalin.cz/Fórum/Jaký sukulent je nejlepší pro tmavý byt?

Jaký sukulent je nejlepší pro tmavý byt?

Zdravím, chtěla bych se zeptat, jaký sukulent by byl ideální do mého poměrně tmavého bytu. Mám okna orientovaná na sever a slunce tam moc nesvítí, takže se obávám, že běžné rostliny by se mi v takových podmínkách neujaly. Slyšela jsem, že některé sukulenty jsou schopné přežít i v méně osvětlených prostorech, ale nejsem si jistá, které to jsou. Ráda bych měla nějakou zajímavou rostlinu, která by oživila můj interiér, ale zároveň jsem ochotná se o ni postarat, aby prospívala i bez moc slunečního světla. Myslíte si, že existují sukulenty, které by byly tolerantní k takovým podmínkám? Případně máte nějaké konkrétní tipy na druhy, které by se daly pěstovat v tmavším prostředí? Děkuji za všechny rady a tipy!

117 slov
1.2 minut čtení
8. 6. 2022
Michal Brychta

Jasně, pro tmavší byt jsou určitý sukulenty lepší než jiný. Zkus třeba Haworthii, ta se dá pěstovat v méně světle, většinou se to s ní dá. Nebo Sansevieria, ta taky snese horší světelné podmínky a vypadá docela zajímavě. Echeverie sice milujou slunce, ale taky se dají najít odrůdy, co snesou míň světla. No a Aloe Vera je taky fajn volba, ta je dost odolná. Takže když vybereš jeden z těchhle, nemělo by to být špatný. Jen nezapomeň na správnou zálivku, aby ti neuhnila.

83 slov
0.8 minut čtení
6. 7. 2024
Nikola Dušková

V tmavším bytě bych doporučil třeba Haworthii nebo Sansevierii. Tyhle rostliny snesou méně světla a přitom jsou fakt pěkné a zajímavé. Haworthia má takové krásné, dužnaté listy, co vypadají skoro jako mini kaktusy, a Sansevieria, známá jako hadí rostlina, je super nenáročná. Obě zvládnou i trošku zapomenutí na zalévání. Když jim dáš občas trošku světla, tak by měly v pohodě růst. Určitě se zkus podívat na tyhle druhy, možná se ti zalíbí!

72 slov
0.7 minut čtení
15. 11. 2024
Matěj Bureš
Meskalin.cz/Články/Sukulenty indoor
Jak vybrat nejlepší sukulent pro vaše bytové podmínky?Průvodce výběrem sukulentů, které se nejlépe hodí do různých typů domácností na základě světelných podmínek a vlhkosti.
1000 slov
10 minut čtení
13. 1. 2022
Ing. Jana Květinová, Ph.D.
Přečíst článek
Podobné otázky