Můžu použít hnojivo na jiné rostliny i na orchideje?
Když se člověk pustí do pěstování orchidejí, tak se často ocitá v situacích, kdy je potřeba udělat rozhodnutí ohledně jejich péče a výživy. Proto bych se chtěl zeptat, jestli je možné používat hnojivo, které mám určené na jiné rostliny, i pro orchideje. Mám doma několik pokojových rostlin, které hnoji pravidelně a teď, když jsem si pořídil svou první orchidej, tak zvažuji, jestli to stejné hnojivo nebude fungovat i na ní. Vím, že orchideje mají specifické požadavky na živiny a že některá hnojiva mohou obsahovat složky, které nejsou pro ně vhodné. Jaké jsou tedy možné důsledky použití hnojiva určeného pro jinou flóru na orchideje? Mohou to být nějaké negativní efekty nebo se spíš nic zásadního nestane? Například pokud bych použil hnojivo pro kaktusy nebo sukulenty, co by se mohlo stát? Můžou být orchideje citlivější na určité složení hnojiv než jiné rostliny? A co když bych dal jen menší dávku? Je lepší držet se speciálně navržených přípravků pro orchideje? Rád bych slyšel názory těch, kteří už mají zkušenosti s pěstováním těchto krásných květin a ví, jak je to s hnojením – přece jenom bych nechtěl svou novou orchidej nějak poškodit.