Jak správně připravit substrát na přesazení sukulentu?
Když přijde čas na přesazení mých sukulentů, vždycky mám trochu obavy, jestli udělám všechno správně. Vím, že substrát hraje klíčovou roli, ale jak vlastně vybrat ten správný? Měla bych použít speciální směs pro sukulenty, nebo je lepší vytvořit vlastní doma? A pokud se rozhodnu pro domácí variantu, co všechno do toho musím dát? Slyšela jsem, že písek je důležitý, ale jaký typ písku je nejlepší? Mám ho smíchat s něčím jiným, jako třeba s perlitem nebo rašelinou? A co hnojivo? Měla bych něco přidat do substrátu už při přípravě, nebo to nechat na později? Také mě zajímá, jakou strukturu by měl mít ideální substrát – měl by být sypký a dobře propustný, nebo je v pořádku, když bude trošku těžší? Ještě se chci zeptat na vlhkost – jak by měla být úroveň vlhkosti substrátu při přesazení? Mám předtím substrát navlhčit, nebo ne? Jaké jsou další tipy a triky, které byste doporučili pro úspěšné přesazení sukulentů? Ráda bych se ujistila, že svým rostlinkám dám ten nejlepší start do nového květináče.